UCI BMX Supercross Papendal Arnhem 2012

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei 2012 vindt voor de tweede keer de UCI BMX Supercross World Cup plaats op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.

 

Het binnenhalen van deze wereldbeker komt tot stand door samenwerking tussen UCI, BMX Holland, CTO Papendal, KNWU, Hotel en Congrescentrum Papendal, provincie Gelderland en Stichting Topsport Arnhem Promotie, STAP. In dit Olympisch jaar worden er wereldwijd 4 UCI BMX Supercross World Cups georganiseerd. De organisatie van de wereldbeker op Papendal in 2011 was een groot succes. Dit mede door de ruim 4500 bezoekers, 300 VIP’s, 169 deelnemers en de uitgebreide regionale, nationale en internationale media aandacht voor het evenement. De toeschouwers waardeerden het evenement met een gemiddeld cijfer van 7,7.

 

In 2012 en 2013 zal er respectievelijk naar 8000 en 12000 bezoekers gestreefd worden. De wereldbeker in 2012 is het laatste Olympische Kwalificatie Toernooi van de bmx sport, maar tevens ook het laatste OKT in Nederland van alle andere Olympische sporten. Daardoor zal er zowel meer nationale als internationale media aandacht zijn voor de wereldbeker. In 2012 zal er gestreefd worden naar het benaderen van 400 kinderen uit Gelderland om deze actief kennis te laten maken met de BMX sport door middel van een scholenproject.

 

STAP is rondom de wereldbeker onder andere verantwoordelijk voor de

Sponsoring

Hospitality

Side-events